bakad lax

Läcker enkel bakad lax med citron-dillsås

Letar du efter ett enkelt men gott middagsalternativ? Prova det här smakrika receptet på bakad lax! Börja med att lägga en laxfilé i en ugnsform och krydda med salt, peppar och en klämma citronjuice. Blanda sedan smält smör, torkad dill, hackad vitlök och en skvätt dijonsenap till såsen; bred den över fisken innan den gräddas i 375 grader Fahrenheit i 15 minuter eller tills den är genomkokt.

Ingredienser du behöver

  • 4 laxfiléer utan skinn
  • 2 teskedar färskpressad citronsaft
  • Salt och nymald svartpeppar efter smak
  • 2 matskedar smält smör
  • 1 tesked torkad dillgräs
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 tesked dijonsenap

Instruktioner

Förvärm ugnen till 375 grader Fahrenheit. Smörj en ugnsform och lägg laxfiléerna i den. Ringla över färsk citronsaft och krydda sedan med salt och svartpeppar efter smak. Ställ åt sidan medan du förbereder såsen.

I en liten skål blandar du smält smör, dillgräs, hackad vitlök och dijonsenap tills det är väl blandat. Skeda eller pensla över varje laxbit och för sedan över formen till den förvärmda ugnen; grädda utan lock i cirka 15 minuter eller tills den är genomkokt men fortfarande fuktig inuti (kontrollera noga). Njut!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *