Lätta och goda Quinoa Bowls
Letar du efter ett enkelt och näringsrikt lunch- eller middagsalternativ? Prova dessa quinoa skålar! Börja med att koka quinoa enligt förpackningens anvisningar. Toppa sedan med de grönsaker du har till hands (t.ex. rostad brysselkål eller grillad paprika) tillsammans med fetaost, svarta bönor, rostade mandlar och en gnutta olivolja eller vinaigrette-dressing.
Ingredienser du behöver
- 1 kopp okokt quinoa
- 2 koppar vatten/buljong
- Dina favoritgrönsaker, t.ex. rostad brysselkål, grillad paprika osv.
- 4 matskedar fetaost
- ½ kopp kokta svarta bönor
- ½ kopp rostade mandelbitar.
- Ett stänk av olivolja eller din favorit vinaigrette-dressing.
Instruktioner
Börja med att koka upp vattnet/buljongen i en kastrull på medelvärme; tillsätt quinoan och sänk sedan värmen till låg och låt sjuda i cirka 15 minuter tills all vätska absorberats och den är helt genomkokt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan medan du förbereder resten av ingredienserna.
Värm dina favoritgrönsaker (stek, sautera, ånga osv.) medan du värmer de svarta bönorna i en liten kastrull på låg värme tills de är genomvarma (ca 3 minuter).
För att sätta ihop skålen: fördela lite kokt quinoa i varje skål och lägg sedan på de förberedda grönsakerna och de uppvärmda svarta bönorna; strö över fetaost, rostade mandlar och ringla över olja/vinaigrette före servering. Njut!